Biz ise altın kuralı tavsiye ediyoruz. Altın kural parfümün damarların deriye en yakın olduğu yerlere sıkılmasını ifade eder. Sebebi ise bu bölgelerin daha sıcak olmasıdır. Böylece parfümün kokusunun etrafa yayılması hızlanır ve kokusu daha iyi hissedilir. Bu açıdan parfümün sürülebileceği en iyi yerler ense, kulak arkası, dirseğin iç tarafı, omuzlar, koltuk altları, baldır, göğüs arası, göbek çevresi gibi bölgelerdir.
Parfümleri Nasıl Saklamalıyız?
Parfüm ürünleri kuru, serin ve güneşten uzak bir yerde saklanmalıdır. Direkt güneş ışınları parfümün uçmasına ve özelliklerini kaybetmesine neden olmaktadır. Özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Işık geçirmeyen parfümler daha uzun ömürlüdür. BU nedenle değerli parfümlerinize metal kutu yaptırabilirsiniz.
Parfüme Alerjimiz Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Belirli bir parfüme alerjiniz olup olmadığını denemek için bir miktar bileğinize sıkın. Bir saat içinde kızarma ya da başka bir belirti olmazsa alerjiniz yok demektir.
Parfüm Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Parfüm Kullanmak
Öncelikle parfümler her zaman temiz bir cilde uygulanmalıdır. Ter kokan ve kirli bir ciltte istenilen etkiyi sağlamazlar. Hatta tam tersi durumlar ortaya çıkabilir. Eğer parfümünüzün kokusunun hemen kaybolmayıp, vücudunuzda uzun zaman kalmasını istiyorsanız, mutlaka cildinizi temizlemelisiniz. Daha uzun süre etkisini göstersin istiyorsanız, banyo sonrası kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Gözeneklerin açık olması cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlayacaktır.
Parfümünüzün yan ürünlerini kullanmak kokuyu katlayacak ve etkisini arttıracaktır. Bu sebeple eğer varsa parfümünüzün duş jeli, deodorant, tıraş kolonyası gibi yan ürünlerini kullanmanızı öneririz.
Yukarıda da değindiğimiz üzere parfümü el bileklerinize, boynunuza, göğüs bölgenize, ayak bileklerinize ve dizlerinize sıkmalısınız. Bu kısımlar parfüm kokusunun daha çok yayılmasını sağlamaktadır.
Parfümü çok yakından sıkmamalısınız. 20-30 cm arası mesafe en ideal olanıdır. Bu sayede daha az parfüm sıkarak daha geniş bir alana koku yayabilirsiniz, hem de uzun vadede ciltte olumsuz sonuçların doğmasına engel olabilirsiniz.
Parfümü sadece teninize uygulamayın, çünkü parfüm cildin özelliğine göre farklı kalıcılık gösterir. Parfümü hem teninize hem de elbiselerinize sıkmalısınız. Böylece parfümün kokusu daha uzun süreli olacak ve elbiseleriniz de daha güzel kokacaktır. Ama unutmayın! Bazı parfümler elbiselerde esans lekesi bırakabilir ve öyle kolay kolay da çıkmaz. EDT parfümler elbiseler ile kullanıma daha uygundur.
Eğer kuru bir cilde sahipseniz parfümünüzü sık sık yenilemeniz gerekir. Çünkü kuru ciltlerde parfüm fazla süre tutunamaz ve hemen uçar.
Parfüm kullanacağınız zaman eğer açık havada işiniz varsa, lütfen hava durumuna bir göz atın. Diyelim ki hava güneşli. Eğer güneşle bir işiniz yok ve sürekli güneşe karşı olmayacaksanız sorun değil. Ancak uzun süre güneşin karşısında kalacaksanız asla ve asla parfüm kullanmayın. Güneş altında olmasanız bile, sıcak havalı günlerde daha hafif parfümler kullanın. Parfümün kokusu sıcak ve nemde çok kuvvetlenir. Bu durum başkalarını rahatsız edebilir. Bu nedenle, daha baskın ve egzotik olan kokuları sonbahar ve kış aylarında, hafif olanları ise yaz aylarında kullanın.
Parfümleri Gün İçinde Nasıl Kullanmalıyız?
Sabah, öğle, akşam gibi günün değişik saatlerinde aynı şekilde mi parfüm sıkmak gerekir? Bu soruya cevabımız hayır olacak. Çünkü bulunduğunuz ortamlar ve günün bölümlerini göz önüne alarak parfüm konsantrasyonlarıyla ve koku aileleriyle oynamanız gerekir. Peki nasıl yapalım?
Gündüz: Sabahın erken saatinde araçlarda veya iş yerlerinde insanları rahatsız etmemek gerekir. Bunu sadece kokudan rahatsızlık olarak düşünmeyin. Bazılarının migrenini tetikleyebilir, mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir. Sabah parfümü konusunda en ideal olan, EDT parfümlerdir.
Öğleden sonra: Öğleden sonra kullanılan parfümler her yere ulaşabilen parfümler olmalıdır. Çiçek veya meyve ailesine ait iyi yayılan ama ağır olmayan kokular seçmelisiniz.
Gece: Parfümün gerçek manada kullanılacağı tek zamandır. Kullanacağınız en yoğun parfümleri bu zaman dilimi için ayırmalısınız. Bunlar saatler boyunca vücutta kalır, adeta ikinci deriniz olur. Koku aileleri içinde gece kullanımına en uygun olanlar, şık kıyafetlerle uyum sağlayan ve iştahlı notalar içeren, ipekli ve ağır kumaşlarla uyumlu olan şipre ve oryantal koku ailesine ait parfümlerdir.