Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) konunun araştırılması ve çözüm bulunması için önerge sunan Dr. Şevkin, “Gençlerimiz, çocuklarımız ölmesin” dedi.
Son 18 yılda Adana’da 400’e yakın insanın deniz, baraj ve daha çok sulama kanallarında boğularak hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Şevkin, özellikle Haziran ayı ile birlikte başlayan boğulma vakalarında Devlet Su İşleri’nin (DSİ) aldığı önlemlerin yetersiz kaldığını söyledi.
“ÖLÜMLER DURMUYOR!”
Her yıl 20’den fazla insanın yaşamını yitirdiği Adana’da yerleşim yeri içerisinde bulunan sulama kanallarında korkuluk, tel çit ve ikaz levhaları gibi koruyucu yapıların ölümleri durdurmaya yetmediğini anlatan Dr. Şevkin, “Soruna kalıcı bir çözüm bulunmalı. Özellikle yoksul ailelerin çocuklarının ücretsiz yararlanabilmesi için kentteki havuz sayısı arttırılmalıdır. Hükümet; Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bir kurul oluşturarak çocukların, gençlerin düzenli havuza girebilmelerine olanak sağlamalı, kentteki yüzme havuzu sayısı ve mevcut havuzların kapasitesi artırılmalıdır “ diye konuştu.
DSİ bünyesinde sulama kanalları etrafında küçük cep havuzların da oluşturulabileceğini dile getiren Dr. Şevkin, sıcaktan bunalan, denize, havuza gidemeyen dar gelirli ailelerin çocuklarının bu cep havuzlardan eğitmenler gözetiminde yararlanabileceğini vurguladı. “Sadece uyarı levhalarıyla bu işin önünün alınamadığı açıktır” diyen Dr. Şevkin, ölümlerin durması için TBMM’yi göreve çağırdı.