• BIST 8998.68
  • Altın 1999.263
  • Dolar 30.6792
  • Euro 33.1221
  • Adana 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C

Göçle gelen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar çamaşırhane hizmetinden yararlanıyor.

Göçle gelen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar çamaşırhane hizmetinden yararlanıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Şakirpaşa Mahallesi’nde, uluslararası iş birliğiyle hayata geçirdiği çamaşırhane yoğun hizmet veriyor.

 Kente göçle gelen yoksul insanların ve ihtiyaç sahibi vatandaşların rağbet gösterdiği çamaşırhanede günde ortalama 40 yıkama işlemi gerçekleştiriliyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın asla taviz vermediği sosyal belediyecilik anlayışının güzel örneklerinden biri olan çamaşırhane hizmetiyle, temel ekonomik ihtiyaçları karşılamakta zorluk çeken göçmenlere ve vatandaşlara bir nebze de olsa destek olunuyor.
 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü bürokratları çamaşırhane hizmetiyle ilgili bilgi ve istatistikleri şöyle paylaştı:

“Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile iş birliğiyle yürütülen “Entegre Hizmet Temini ve Sosyal Uyumu Adana’daki Belediye Göçmen ve Mülteci Merkezi İle Destekleme” projesi kapsamında Şakirpaşa Mahallesi 42109 Sokak No:49/A adresinde hizmet veren Çamaşır Yıkama Merkezi, 24 Eylül 2020 tarihi itibariyle faaliyete geçirilmiş olup 2020 yılında toplam 1.750 yıkama, 41 kurutma hizmeti verilmiştir

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ (IOM) İLE İŞ BİRLİĞİ

Çamaşırhanemiz ile, dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve koronavirüs salgın sürecinde maddi desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan, temel ekonomik ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve göçmenlerin hayatına bir nebze olsun maddi destek sağlanmaktadır.

TEMİZLİK MALZEMELERİ DE ÜCRETSİZ

Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallemizde IOM’ün desteği ile gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımıza ve göçmenlere yönelik hizmet veren çamaşır yıkama merkezimizin açılışı, koronavirüs sebebiyle sınırlı sayıda katılımcı ile sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılmıştı. Koranavirüs salgın sürecinde alınan tedbirler ve mesai kısıtlaması olmasına rağmen merkezimiz vatandaşlardan yoğun bir şekilde talep görmektedir. Günde ortalama 40 yıkama yapılan merkezimizden 2021 Ocak ayında 617 kişi faydalanmış ve bu ayda toplam 915 yıkama/kurutma hizmeti verilmiştir.

Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanabileceği çamaşırhanemizde çamaşırların yıkanması için gerekli deterjan ve yumuşatıcı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilmektedir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluk oluşmaması açısından vatandaşlarımız 0322-247 22 16 numarasından bilgi alarak çamaşırhanemizden faydalanabilirler.

YENİ PROJELER YOLDA

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın desteklenmesi, şehrimizde yaşayan göçmenlerin kente uyumu ve sosyal problemlerin en aza indirilmesi amacıyla daha önce Türkçe dil kursları, dikiş-nakış kursları, bilgisayar kursları, yemek dağıtımı ve toplum danışmanlık hizmetleri veren ve çamaşırhanemiz ile hizmetlerine bir yenisini ekleyen Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğümüz proje ve etkinliklerine ilerleyen günlerde yenilerini ekleyecektir.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Adanus Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti : CM Bilişim | Adana Haber