Diş ağrısı nasıl azaltılır ?
· Günlük yaşantımızda yediğimiz öğün sayısına göre dişlerimizi, diş ipi ile temizlemek bir yana ayrı olarak fırçalamamanız ağızda ki ağrının azaltılmasında önemli bir yere sahiptir.Daha sonrasında 1 çay kaşığı tuz ile karıştırılmış su karışımı gargara yaparak tükürmeniz,ağrınızın aşırı derece artmasını önleyecektir.
· Diş ağrısı olduğunda çevrenizdeki insanlar ağrı kesiciyi kırarak ağrı olan bölgeye koymanızın ağrıyı en aza indirgediğini düşünürler,asıl olarak bu uygulama oldukça yanlıştır ve doğruluk payı neredeyse yoktur.Ağrı kesiciler kimyasal yapısı nedeni ile koyduğunuz bölgeye zarar vererek tahriş olmasına sebep olabilirler.
· Diş ağrısının bulunduğu bölge iltihaplanma olayından dolayı, şiddetli ağrıya neden oluyorsa, soğuk kompres yapılması iyi olacaktır.
· Tavsiye ettiğimiz ağrı kesiciler arasında Parol etkisi ve ağrıyı kesme konusunda birçok kişi tarafından tercih edilen bir ilaçtır.Ama mutlaka hekime görününüz, hekimin yazdığı ilaçlar doğrultusunda ilaç kullanmak daha mantıklıdır.
Ezilmiş olarak 2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bir müddet bekletin. Bu bölgede oluşan iltihabın, dolayısı ile iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek bakterileri yok edebilirsiniz.
·Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az, eser miktarda karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş bir pamuk katabilirsiniz.Başlangıç aşamasında olan çürük olaylarında kullanılan bu yöntemin fayda sağladığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.Çok miktarda karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliği bulunmaktadır,bu sebepten daha az miktarlar da kullanmanız gerekir.
·Soğuk havalarda nefes alış verişi sırasında,diş ağrınızın başlaması,çürük ve hava alan dişlerinizin olduğunu işarettir.Zamanında diş hekimine başvuru yaparak kanal tedavinizi yaptırmanız, ilerleyen zamanlarda tekrar diş ağrısının ortalara çıkmasını engelleyecektir.
· Ağrıyan dişiniz birşeyler ısırdığınız da daha da fazla ağrıya neden oluyorsa, bu iltihaplanmanın göstergesidir ve kesin olarak bir hekime görünüp antibiyotik tedavisine başlanmasını lazımdır.
Dişiniz çekilecek veya kanal tedavisi yapılacak ise,doktor öncelikli olarak iltihaplanma var ise antibiyotik kullanımını söyleyecek ve ilaç bittikten sonra tekrar muayeneye gelmenizi isteyecektir.Böyle bir durumdan eminseniz ilaçınızı kullandıktan sonra gitmeniz daha mantıklı olacaktır.
Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda diş ağrılarınızı en alt seviyelere çekmenize karşın, kalıcı bir çözüm yolu için mutlaka doktoruna görünmeniz mantıklı olacaktır.Ağrının daha da ilerlemesi ile birlikte bu uygulamaları tekrarlarsanız sadece rahatlama yapacaktır.Ağrınız tamamı ile kesilmeyecektir.Ağız bölgesinde bulanan bir diş sadece ağrı yapmamayla birlikte,ağzınızda kokuya da sebep olabilmekte.