Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı ilk oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, belediyenin geçen yıla ait denetim raporlarını incelediğinde bazı tavsiye kararlarının bulunduğunu ve yapılan işlemlere baktığında ise olumsuzluklar gördüğünü belirterek ciddi uyarılarda bulundu.
Gülaçtı'nın tespitlerine göre yanlışlıklar nelerdi?
Doğrudan temin yöntemiyle aynı firmalardan mal ve hizmet alındığını söyleyen Gülaçtı önerisinde alımların toplu ve açık ihalelerle yapılmasını istedi.
Makine ikmal araçlarının ne için kullanıldığını anlayamadıklarını söyledi Gülaçtı.
Makina İkmal Daire Başkanlığınca hizmet alımı için kiralanan araçların ihtiyacın üzerinde olduğunu ve yoğunlukla özel işlerde kullanıldığını gözlediklerini belirten Gülaçtı, araçların kontrol edilmesi ve gerekirse araç takip sistemiyle takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Makine İkmal'ın araçları fazla itfaiyenin ise araçları yetersiz...
Çalışan personellerin ise maaşlarını zamanında alamadıklarından dem vurdu Gülaçtı.
Parkomat işinin doğru ilerlemediğini dile getirdi.
Ve tavsiyelerde bulundu haliyle.
Sözlü bu konuşmadan sonra Gülaçtı'ya adete yanıt verdi.
‘Tavsiyeler henüz erken' dedi.
"40 günü aşkın bir süredir belediyeyi rehabilite etmek ve verimli kılmak noktasında emek sarf ediyoruz. Personel almak gibi popülist bir anlayıştan, siyasette beraber koşturduğumuz adamların istihdamı ile meşgul değilim, bunu açık ve net söyleyeyim" dedi Sözlü.
Seyhan'ın önceki yönetimini eleştiren Başkan Sözlü, "Seyhan'ın tüm bütçesi, araç kiralama hizmeti veren taşeronlara giderdi ve araç kiralamalarının da büyüğü mensubu olduğu siyasi partinin ilçe başkanlarıydı. Bunları yaşadı Adana. Bu konuda elbette geçmiş dönemle ilgili bir eleştiriyi kabul ederim ama yeni dönemle ilgili bir tavsiye için henüz çok erken" diye konuştu.
Sözlü'nün bu yanıtına Gülaçtı ise sessiz kalmayı tercih etti.
TAVSİYELERİNİZİ KENDİNİZE SAKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Adanus Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti : CM Bilişim | Adana Haber
Haber Scripti : CM Bilişim | Adana Haber